ANAHTAR KELİMELER

Açık rıza kayıt yönetimi kişisel veri yönetimi kişisel verileri işleyen süreç kayıtları veri sahiplerinin erişim haklarının yönetimi kişisel veri işlem günlüğü düzeltme ve silme günlükleri KVKK yazılımı

GEREKSİNİMLER

Kişisel verileri koruma kanunu (KVKK) kapsamında gelen tüm talepleri saklama ve takip etme gereksinimi duyuyorsunuz. Kanunla belirlenen süre içinde başvurulara cevap vermek istiyorsunuz. Bir çalışanın / ziyaretçinin / tedarikçinin ve / veya müşterinin tüm ilgili bilgilerini ve özel verilerini toplamak için otomatik bir iş akışı başlatmak istiyorsunuz. Kişisel verileri işlediklerinde bir günlük oluşturmak için dijital süreçleri otomatikleştirmek istiyorsunuz. Böylece "hangi işlemin" "kimin verileri" hangi tarihte "çalıştığına ilişkin bir arşiv oluşturabilir ve günlük arşivi (log archive) yardımıyla fiziksel belgeleri imha edebilir ve / veya dijital kişisel verileri silebilir veya anonim hale getirebilirsiniz.

FONKSİYONLAR

KVKK Çözümü : Başvuru Süreci

Kurumsal internet sitenizden başvuruları alabilirsiniz. Kurumsal intranet portali üzerinde bu başvuruların takip sürecini yürütebilirsiniz.

KVKK Yazılımı : Açık Rıza Kayıtları Yönetimi

Açık rıza kayıtlarını kurumsal intranet portaliniz üzerinde yönetebilir; ilgili başvurulara cevaben bu sistemi açık rıza kayıtlarının varlığını kontrol etmek için sorgulayabilirsiniz.

KVKK Yazılımı : Süreç Envanteri ve Loglar

KVKK çözümü çerçevesinde, kurumda kişisel verileri işleyen süreçler belirlenerek bir süreç envanteri oluşturulur. Kurumsal süreçleriniz içerisinde kişisel verilerin işlendiği noktalarda, Solneo KVKK yazılımı içerisinde yer alan bir web servisinin çağrılmasını sağlayarak hangi sürecin hangi kişisel veriyi işlediğine dair bir log oluşmasını sağlayabilirsiniz. Log dosyasını kullanarak, hangi kişiler verilerin ne zaman silme, anonimleştirme ve yoketme işlemine tabi tutulacağını takip edebilirsiniz.

TEKNİK GEREKSİNİMLER

Solneo KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) uygulaması ve GDPR (General Data Protection Regulation) uygulaması Microsoft Sharepoint Server ve Microsoft Sharepoint altyapısı üzerinde çalışmaktadır (Microsoft Sharepoint 2019 Server, Microsoft Sharepoint 2016 Server, Microsoft Sharepoint 2013 Server, Microsoft Sharepoint Foundation 2013, Microsoft Sharepoint 2010 Server, Microsoft Sharepoint Foundation (MSF) 4.0).